Borok Italok

Amit minden lánynak tudnia kellene a kék borról

2017-11-25

Iszom ha látom, ezt gondoltam, mikor először hallottam a kék színű borról egy hirdetésben.  Spanyol borászat dobta piacra, rá is kerestem a honlapjára, ahol az első mondat,

„felejts el mindent, amit valaha a borról tudtál”.

A gik megváltoztatja a világot. Hat fiatal alkotta meg szimplán szórakozásból. Ez valami más, nagyon trendi, nagyon menő nedű és tényleg kék színű. A címkéje sem mindennapi, nekem Salvador Dalí jutott az eszembe és az ő szürreális festészete. Valakinek vagy tetszik, vagy nem, nincs más opció. Nekem bejön és érdekel az íze, egyszerűen meg akarom kóstolni. És vajon mitől kék? Mivel itthon nem kapható és ide nem is szállítanak, pont kapóra jött, hogy Spanyolországba utaztunk. Milyen szerencse.

https://gik.blue/

A gik 100 százalékban bor, fehér és kék szőlők találkozásából jött létre, amelyhez a kék szín, egy pigmentációs folyamat részeként társul. Az alapbor elkészítése után, két szerves pigmentet adagolnak hozzá: indigót és antocianint – írja a Thebacklabel.com.

Térjünk vissza arra, hogy megkóstolom. Mivel az ősz is meleg Andalúziában, úgy gondoltam, hogy a medence mellett fogom felbontani a kék nedűt. Én pontosan 10 Euróért vásároltam meg a szállodában található borboltban. Beszélgettem kicsit az eladóval, azt mondta, hogy nagyon csajos bor, lehűtve a legjobb és alig van cukortartalma.

Fürdőruha, napsütés, vízpart, kellemes szellő, jó hangulat és egy üveg gik, akkor lássuk a medvét!

Nekem elsőre a Swimming Pool koktél íz jutott az eszembe, pedig ezer éve nem ittam. Bevallom szoknom kellett a kék színt a pohárban. De mikor ezen átlendültem és tovább kortyolgattam,  élvezhetővé vált. Alacsony alkoholtartalma miatt szinte itatja magát. Édes, üde íze miatt minden lánynak ajánlom, aki vágyik újdonságokra és nem fél kipróbálni azt.

Kitaláltam, hogy hozok haza egy üveggel és Hédivel kisorsoljuk a lájkolóink között. Kíváncsiak voltunk, hogy ki szeretne kék bort nyerni. Nagy volt az érdeklődés, íme a nyertes.

Dóri

Nem érdemes kihagyni, néha el kell térni a megszokottól. Az indigó színű italnak a kíváncsiak és bátrak garantáltan nem fognak tudni ellenállni!

Barbara

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply