Borászok

Borászok borásza

2017-10-09

Mindig kíváncsi voltam, hogy milyen lehet a Hollywoodi hírességek sétányán végigmenni, elolvasni a neveket, megkeresni a magyarokat, akik valami jelentőset tettek vagy alkottak. Akár részt venni egy új csillag avatásán. Ma már ezt úgy megtehetem, hogy nem kell 12.000 km-t utaznom érte. Idén megszületett a Borászok Borásza sétány a Zrínyi utcában, ahol azonnal 11 csillag kapott helyet.

A Borászok Borásza címet Rókusfalvy Pál alapította 2007-ben, ami minden eddigi elismeréstől különbözik, hiszen itt a borászok választják ki maguk közül a legjobbat. Idén adták át a 11. díjat és ezzel együtt a 11. csillagot is. Tehát minden évben jár egy elismerő csillag a legjobb borásznak a cím mellé, amelyen én is részt vehetek, és bármikor megcsodálhatok veled együtt.

 

screen_shot_2017-05-28_at_20_48_10.png

screen_shot_2017-05-28_at_20_48_31.png

Az külön öröm volt a számomra, hogy idén Jásdi István nyert, emlékszem néhány évvel ezelőtt Csopakon nyaraltunk és szerettem volna egy nagyon szép Balatoni panoráma fotót, ekkor futottunk bele a borászatba, és azonnal beleszerettünk a gyönyörű környezetbe, a lenyűgöző dűlőkkel körbevett Balatoni tájba és a hangulatos borteraszba, ahol nagyon finom borokat kóstoltunk.

Az év borásza közel 20 éve alapította birtokát, és azóta számos fejlesztés köthető az ő nevéhez. Alapvetően terroir borokat készít, de szívesen kísérletezik, fejleszti a térséget, népszerűsíti Csopakot és az olaszrizlinget.

Ha Balaton, akkor nálam a fehér bor kerül előtérbe és az Olaszrizling, hiszen most reneszánszát éli. És hol máshol, mint Csopakon. Elegáns, virágillatú, nagyon harmonikus és nagyon csopaki. Próbáld ki te is!

Barbara

No Comments

Leave a Reply